Meniu

Manichiura cu gel: avantaje si riscuri

Cred  ca orice femeie isi doreste o mana eleganta cu o manichiura perfecta, desavarsita de unghii lungi si sexy si incearca prin diverse metode sa obtina acest lucru. Norocoasele inzestrate de natura isi lasa pur si simplu unghiile sa creasca mai lungi, apoi le modeleaza frumos in forma dorita acasa sau la salon.

Cele mai putin inzestrate insa trebuie sa apeleze la lacuri intaritoare si chiar la vitamine care sa intareasca unghiile si sa impiedice exfolierea lor. Daca te regasesti in a doua categorie, afla ca manichiura cu gel este o alternativa foarte estetica de a avea unghii lungi si sexy.

Ca orice lucru artificial este bine sa stii exact care sunt avantajele si dezavantajele manichiurii cu gel, pentru a lua decizia de a opta pentru ele sau nu, cunoscand toate detaliile.

Unghiile cu gel, din punct de vedere estetic sunt alegerea perfecta pentru o manichiura frumoasa. Sunt mult mai subtiri decat cele cu acril, sunt mult mai flexibile, mult mai lucioase si au aspectul cel mai apropiat de unghia naturala. Ele permit stabilirea precisa a lungimii (unghii scurte, medii, lungi) si se pot modela usor in orice forma doresti (unghii patrate, migdala, ovale, stiletto). De asemenea, o manichiurista priceputa iti poate face orice model doresti pe unghie si iti poate aplica cu usurinta pierceing-uri.
Partea mai putin amuzanta, pe care multe o neaga cu desavarsire, este efectul pe care il are asupra unghiei tale. In primul rand afla ca pentru aplicarea gelului unghia trebuie pilita bine inainte, pentru a obtine o suprafata uniforma (si nu ma refer la pilitul din lungime), lucru ce o subtiaza si o face mai vulnerabila. Se stie ca manichiura cu gel este mult mai fragila decat cea cu acril si se intampla foarte des sa se rupa bucatele de gel. O data cu acel gel se desprind si bucatele fine de unghie, care de asemenea afecteaza unghia.

Indepartarea gelului de pe unghie este o alta problema. Varianta cea mai corecta este indepartarea gelului cu acetona pura in saloane. Acetona are un efect destul de nociv asupra pielii si poate crea eczame datorita substantei prea concentrate, dar este un risc mult mai mic decat in cazul in care te apuci tu sa iti indepartezi bucatica cu bucatica gelul.

In procesul de realizarea a manichiurii cu gel, pentru a usca gelul (substanta tip rasina formata dintr-un polimer si o substanta care o activeaza), unghiile trebuie expuse la lampa UV. Odata cu unghiile iti expui si pielea mainii la aceste raze si stii si tu cat de nocive sunt acestea pentru piele. Ultravioletele sunt unul din principalii factori care cauzeaza cancer.

Odata puse unghiile cu gel, acestea trebuie intretinute periodic la manichiurista. Datorita materialelor speciale folosite, intretinerea unghiilor acasa este practic imposibila, iar mersul la salon, dupa cum bine presupui este destul de costisitor si nu oricine isi permite. Este necesara o sedinta de intretinere o data la 2-3 saptamani.

Daca te-ai hotarat sa iti faci si tu manichiura cu gel, sfatul meu este sa apelezi la o persoana calificata care practica acest lucru de ceva timp, ideale fiind saloanele cu renume. Este o porcedura destul de delicata care, executata incorect iti poate pune in pericol sanatatea unghiilor si a pielii. Mai jos gasesti un tutorial unde poti vedea pas cu pas ce presupune manichiura cu gel.

 

Comentarii


Comentariu nou