Meniu

Tunsori par in functie de forma fetei

Cu toate vrem sa aratam cat mai bine, sa ne punem in valoare trasaturile frumoase si sa avem o tunsoare dupa ultimele tendinte! Ei bine, cred ca ai constatat si tu ca nu iti sta bine cu orice tunsoare de par, indiferent cat de moderna ar fi! De ce? Volumetria tunsorii iti poate scoate in evidenta anumite defecte sau anumite parti ale fetei de care nu esti pe deplin multumita!

Cum sa iti evidentiezi  trasaturile frumoase si sa ai o tunsoare care te face sa straluceti? Este foarte simplu – trebuie sa tii cont de forma fetei tale atunci cand iti alege tunsoare! Mai jos vei gasi idei si modele de tunsori, dar si aspectele de care sa tii cont, in functie de forma fetei tale!

FATA OVALA: Daca ai o fata ovala esti o norocoasa pentru ca nu ai prea multe restrictii, fiind considerata forma ideala! Poti opta pentru un par lung cu carare pe mijloc sau pe o parte si aranjat cu bucle lejere la varfuri sau pur si simpli lasat drept, un bob lung cu breton lateral, par scurt tuns in colturi asimetrice, Daca totusi ai fata prea alungita, o tunsoare in scari bruste va da impresia ca fata ta nu este atat de lunga.

FATA ROTUNDA:  Daca ai fata rotunda, ai un mare avantaj – aspectul copilaros dat de forma fetei te va face intotdeauna sa pari mai tanara decat esti cu adevarat. Pentru a reduce din rotundul fetei opteaza pentru tunsori ce acopera putin linia obrajilor. Pentru parul lung onduleurile cu cadere libera in dreptul obrajilor coada de cal si scarile lungi  sunt foarte potrivite. Daca ai parul mediu, suvitele ce camufleaza obrajii te vor face sa arati foarte bine, bobul usor pierdut sau bobul inegal iti va veni foarte bine. Daca ai parul scurt volumul din partea de sus a capului si bretonul aranjat intr-o parte,  in stilul pixie iti vor alungi fata. Pe cat posibil evita tusorile cu parul taiat la linia barbiei deoarece acestea iti vor accentua rotundul fetei.

FATA IN FORMA DE INIMA: Daca ai fata in forma de inima parul scurt si tunsoarea bob nu prea te avantajeaza, in schimb parul lung, cu scari in dreptul barbiei, sau tunosrile pana la barbie vor da volum in partea de jos a fetei si vor compensa. De asemenea evita tunsorile si pieptanaturile cu volum foarte mare in partea de sus a capului deoarece vor accentua forma de inima a fetei tale. Opteaza pentru un bob lung, ondulat, carare pe o parte cu bucle lungi ondulate in partea de jos si breton lateral.

FATA PATRATA: Incearca prin tunsoare sa atragi atentia asupra obrajilor si sa indulcesti conturul fetei tale. Parul lung, drept sau cu bucle lejere te va face sa arati bine, precum si bobul scurt, subtiat in dreptul pometilor, parul mediu ondulat lejer la intamplare in stilul ciufulit. Evita tunsorile pana la linia maxilarului deoarece acesta iti incadreaza perfect fata si iti scoate in evidenta forma patrata.

FATA IN FORMA DE DIAMANT, ca si fata ovala iti da mana libera la orice fel de tunsoare, aceasta incadrandu-se foarte frumos!  Iti recomand sa alegi totusi tunsori care iti evidentiaza forma perfecta a fetei, deci suvitele si tunsorile asimetrice in opinia mea sunt de evitat. 

Comentarii


Comentariu nou