Meniu

Brasov- plimbare prin centrul medieval

Brasov- plimbare prin centrul medieval

Brasovul, orasul de la poalele Tampei …pentru mine va fi intotdeauna cel mai frumos oras pentru ca este si orsul meu natal (  drept pentru care o sa vedeti si multe postari de despre el)…pentru un turist  - sper ca va face mereu  o impresie buna si ca il va determina sa revina!

De ce? Dupa parerea mea are o mare varietate de locuri de petrecere a timpului liber, este curat si foarte civilizat, preturile la restaurante, baruri, piscine, cazare si alte distractii sunt foarte rezonabile si binenteles are o valoare istorica si multe monumente care merita vazute.

Pe scurt, este un oras ardelenesc tipic- curat, civilizat si linistit, cu zona noua de blocuri si de case dezvoltata in special in timpul comunismului, si cu un centru istoric ce dateaza din perioada medivela destul de bine conservat. Daca esti pasionat de istorie si te straduiesti putin o sa gasesti si o cetate dacica, cocotata pe muntele Tampa.  Nu o sa va plictisesc in aceasta postare cu monumentele istorice din Brasov pe care le gasiti pe toate site-urile ( Biserica Neagra, Prima Scoala Romaneasca, Muzeul Municipiului Brasov, etc.)ci o sa va povestesc traseul meu preferat de plimbare prin centrul vechi. Sper ca o sa il incercati si ca o sa va placa.smiley

Deci sa incepem! Punctul de plecare este Livada Postei. Este forte usor sa ajungeti aici de oriunde din Brasov, fiind capatul a numeroase linii de autobuz si fiind indicatoare peste tot! De aici pornesti pe jos “ pe dupa ziduri”- o promedata amenajata dupa zidurile vechii cetati a Brasovului de-a lungul unui parau. Din aceasta promenada la un moment dat se face o aleiuta prin padure ce urca spre Turnul Alb si Turnul Negru de unde poti admira frumos orasul de la inaltime. De la Turnul Negru cobori iar pe dupa ziduri si ajugi la maternitate. De aici ajungi pe Muresenilor, de unde cobori iar spre Biserica Neagra si ajungi in Piata Sfatului.

Obosit dupa atata plimbare? Buuun! Este timpul sa “iti incarci bateriile” la o cafenea, si de ce nu la o pizza! In principiu in centrul vechi al Brasovului, cam la orice local mancarea este buna si pretul rezonabil! Preferatul meu este Pizza Roma- au o pizza irezistibila, si de asemenea mai imi place Bistro de`l Arte, dar acesta e putin ascuns printre stradute. Nu ai chef de o pizza? Macar prajitura tot trebuie sa mananci! Patiseria Come Back din Piata Sfatului, sau celebra cofetarie brasoveana Vatra Ardealului situate vis a vis de Biserica Neagra  sunt cele mai bune alegeri! Si acum odihnit, sa pornim din nou la drum!

Coboara frumos pe Republicii si admira farmecul unui oras tipic medieval. Daca ai chef de shopping iti recomand magazinul Star, unde gasesti lucruri de cea mai buna calitate (si preturile sunt pe masura), iar daca mai ai chef de plimbare poti merge in parcul central, situat la cateva minute de Republicii!

Ti-a placut plimbarea prin Brasov? Nu este chiar asa lunga si obositoare cum ti-am descris-o nu-i asa? In 2, maxim trei ore – cu tot cu stat la fereastra nici nu ai ce face! In postarea urmatoare iti voi mai povesti despre un traseu de plimbare!

Comentarii


Comentariu nou