Meniu

In vizita...prin Targu Jiu

In vizita...prin Targu Jiu

Dupa ce un jumatate de an am studiat judetul Gorj si am facut tot felul de strategii de dezvoltare pentru judet la facultate, in vara lui 2012  am avut ocazia sa il si vizitez. Excursia a fost una mai lunga - 7 zile prin tara in care am vazut locuri superbe, despre care am sa mai scriu in articolele viitoare.

Evident, scopul principal al vizitei a fost vizitarea monumentelor lui Brancusi. Stiati ca sunt asezate de-a lungul axei est-vest ce traverseaza centrul istoric al Targu Jiului, sunt distribuite pe o distant de 1 mila ( mai exact 1.5 km), iar Coloana Infinitului este realizata din broz, la un atelier din zona, Poarta Sarutului este din marmura, iar Masa Tacerii cu scaunele sunt realizate din piatra? Mie mi s-a parut interesant cand am aflat!smiley

Si acum gata cu introducerea! Sa va spun despre vizita mea!  A oprit prima data la  Coloana Infinitului. Evident am gasit loc de parcare ceva mai departe, dar a fost vremea buna si a fost o plimbare placuta. Coloana Infinitului se afla intr-o zona verde, frumos amenajata ce pune in valoare opera de arta. Recunosc ca arata impresionant coloana de arama ce se inalta semeata spre cer.

Dupa ce ne-am pozat putin am continuat plimbarea spre celelalate obiective. Am ajuns in nici 15 minute mergand pe Bulevardul Eroilor. Am fost placut surprinsa sa constat ca Targu Jiu, cel putin in centru, este un oras cochet, ingrijit si surprinzator de animat. Mi-a placut mult centrul cu cladiri romantice de secol XIX –XX si mai ales piata de langa biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel, care arata renovata recent. Aici era amenajat si un targ cu produse traditionale si artizanale, de unde mi-am si cumparat un fund de lemn.Tot aici erau si ceva cafenele si restaurante unde puteai servi cate ceva.

Deci cum va spunea, dupa scurta plimbare am ajuns la parcul din Targu Jiu, unde intrarea se face, evident prin impresionanta Poarta Sarutului, unde i-am furat  un sarut iubitului meu de atunci (actual sot). Am continuat plimbarea pe aleea scaunelor a lui Brancusi si am ajuns si la masa tacerii, situata intr-o zona deschisa ce da intr-o promenada de-a lungul Jiului.

Bun si cum toate obiectivele din Targu Jiu au fost atinse, am pornit spre celelalte obiective turisitice din Gorj. Ce mai poti vedea in zona? Manastirea Horezu, manastirea Polovraci, Visina, Lainici, culele oltenesti, parte importanta din istoria arhitecturii romanesti si bineinteles Manastirea Tismana. Lacasul este cu adevarat impresionant si extrem de bine intretinut  (aveau chiar si termopane la chili si biserica) - poate putin revoltator de bine intretinut , mai ales cele 2 cladiri nou-noute construite langa incinta, pentru nu mai stiu ce scopuri bisericesti.

Cu siguranta a fost o surpriza foarte placuta sa descopar Targu Jiu, ca un oras de provincie micut si cochet, nu neingrijt si plin de tigani cum mi-l aminteam din copilarie.

Comentarii


Comentariu nou