Meniu

Ingenios! Castiga batalia impotriva prafului si dormitor

Indiferent cat de mult ne straduim sa facem curat praful intotdeauna se depune! Si cel mai prost loc unde se poate aseza praful este dormitor. Respirand timp de 8 ore praful (in timpul somnului), acarienii si alti factori alergeni cu siguranta numai bine nu fac sanatatii noastre.

Din fericire exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a elimina praful din dormitor! Poti castiga si tu aceasta batalie si poti avea casa curata mai usor!

Uite cateva idei pentru a tine praful departe de dormitor!

  • Schimba saptamanal asternutul si fetele de perna! Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a scapa de praf, este sa schimbi asternutul saptamanal! Pentru a scapa de tot de acarieni spala asternutul la peste 90 de grade.
  • Micsoreaza suprafetele! Cu cat ai mai putine suprafete cu atat praful are mai putine locuri unde sa se aseze! Opteaza pentru un design minimalist, eliminand toate elementele decorative si mobila de care nu ai neaparata nevoie.
  • Mentine podeaua curata! Chiar daca aplici cu strictete sfatul anterior, de podea tot nu poti scapa! Macar mentine-o cat de curata poti! Fii ordonant si nu iti lasa hainele pe podea. Daca ai covoare, fa-ti un obicei sanatos de a le scutura afara pe batator cel putin o data pe luna.
  • Curata cu o carpa umeda! Stergerea prafului cu o carpa uscata din microfibra este o idee buna, dar daca vrei sa scapi de praf cu adevarat, umezeste carpa.  Sterge praful din dormitor o data pe saptamana, de pe toate suprafetele din metal si lemn. Nu uita de manerele de la geam!
  • Rearanjeaza mobila! Fa un mic inventar al mobilierului din dormitor. Este ceva foarte invechit? Atunci inlocuieste-l cu ceva nou.
  • Reorganizeaza-ti dulapul! Nu conteaza daca sifonierul este plin de haine, prosoape sau asternuturi. Toate acestea atrag praful. Pune hainele in cutii inchise sau in pungi vidate care se curata mult mai usor de praf.
  • Scoate incaltamintea din dormitor. Nu doar ca sunt pline de mizerie si pamant, incaltarile au si multi factori alergeni. Creaza un dulap special pentru incaltaminte undeva in afara dormitorului.
  • Depoziteaza lucurile pentru animalutul de casa in alta parte decat in dormitor. Daca nu ai incotro si trebuie sa dormi cu animalutul de casa spala-i patutul cel putin o data pe saptamana.

Aplica aceste sfaturi practice si usoare si iti vei mentine mai usor casa curata!

Sursa foto si info: https://brightnest.com/posts/8-secrets-to-a-dust-free-bedroom

Comentarii


Comentariu nou