Meniu

Amenajeaza-ti casa pentru a te umple de buna dispozitie!


Ai o zi proasta? Chiar daca nu iti vine sa crezi, daca te apuci sa iti reamenajezi putin casa, te vei simti instant mult mai bine! Cand spun amenajat nu ma refer la zugravit si alte lucrari majore de amenajare, ci doar la cateva lucruri marunte care iti vor infrumuseta casa si iti vor imbunatati conditiile de locuit!

Chiar daca nu poti controla o zi proasta sau o situatie neplacuta, aspectul casei tale este foarte usor de controlat! Deci, ce poti face pentru a capata o stare de spirit mai buna? Uite cateva idei:

  • Fa niste spatiu! O modalitate de a-ti imbunatati instant starea de spirit este sa scapi de lucrurile de care nu mai ai nevoie. Fa ordine in dulapul de haine si arunca tot ce nu mai porti si nu mai este la moda, sau arunca in sfarsit lucrurile pe care nu le-ai folosit niciodata, precum aparatul de facut inghetata.
  • Rearanjeaza o camera! Rearanjarea mobile intr-o camera este cea mai ieftina metoda de a schimba aspectul unei incaperi. Astfel poti crea impresia de un nou inceput, fara sa cheltui un leu pe “remodelare”. Tip! Inainte sa incepi, fa-ti un plan despre cum vrei sa arate camera si chiar schiteaza pe o hartie ce vrei sa faci.
  • Zugraveste un perete pentru un accent de culoare. Zugravirea unui perete intr-o culoare vesela nu necesita prea mare efort (fata de vopsirea intregii camere). De asemenea culorile vesele au o influenta pozitiva asupra starii de spirit.
  • Schimba clantele usii! “Condimenteaza” putin aspectul casei inlocuind modelele de clanta clasice cu unele simpatice in forma de frunze, figuri geometrice, etc. Nu sunt scumpe si sunt si usor de gasit.
  • Repara un obiect din casa. Alege un obiect din casa care trebuia reparat demult si adauga-l in lista ta urgenta de “to do things”. Vei avea un mare sentiment de implinire odata ce ai terminat cu el. Cateva idei de lucruri usor de reparat ar fi usile care scartaie, becurile arse, manerele care s-au largit.
  • Alege sa imbunatatesti un lucru! Prin “imbunatatire” nu ma refer la a cumpara lucruri noi, ci la a transforma un obiect vechi in ceva mai fumos, cu putina imaginatie! Poti apela la vopsea sau la tesaturi pentru a schimba “fata” lucrurilor!
  • Fa curat! Pare evindent, nu-i asa? Uneori cele mai simple solutii se afla chiar sub nasul nostru. Fa o curatenie temeinica si debaraseaza-te de toate lucrurile de care nu mai ai nevoie.

sursa foto: https://brightnest.com/posts/7-home-improvements-that-can-boost-your-mood

Comentarii


Comentariu nou