Meniu

Greseli de evitat in amenajarea locuintei

Greseli de evitat in amenajarea locuintei

“Gusturile nu se discuta” deci nu ai cum sa dai gres cu amenajatul locuintei tale! Trebuie sa iti placa tie si sa te simti tu bine in ea! 

Este o conceptie total gresita deoarece chiar daca ai amenajat locuinta asa cu ai visat, cel mai probabil vei constata ca ceva strica armonia, ca ceva nu se potriveste si este deranjant. Cel mai probabil nu iti vei da seama de cauza. Cele mai frecvente greseli de design sunt ignorarea proportiilor clasice, alegerea unor culori care nu se potrivesc sau o aglomeratie mult prea mare de obiecte, aspectul ieftin si kitscios.

Dimensiunile corecte
Indiferent de obiectul achizitionat, mobilier, ceas, perne etc. este important sa ii stii proportiile in raport cu elementele din jur.  De exemplu poti achizitiona tablouri mult prea mici pentru peretele tau sau le poti atarna mult prea sus. De asemenea foarte mult obiecte mici ingramadite trebuie inlocuite cu cateva obiecte mari. Astfel vei inlocui impresia de dezordine si inghesuiala cu impresia de spatiu limpede si clar.

Cum determinam dimensiunea corecta? Simplu! In ceea ce priveste mobilierul  masoara camera inainte de a cumpara mobila (dimensiunea totala a camerei, distantele dintre usi si ferestre) pentru a nu cumpara ceva mult prea mare sau ceva mult prea mic. In ceea ce priveste pozitionarea tablourilor, trebuie sa ai de la podea pana la centrul tabloului in jur de 1.5-1.65 metri ( poti sa pui tabloul mai sus  in holuri si putin mai jos in sufragerie). Daca atarni ceva deasupra unei canapele asigura-te a sunt 15-30 cm intre marginea canapelei si rama tabloului.

Culorile potrivite

Culoarea peretilor este esentiala pentru a crea  o atmosfera primitoare si calda. De obicei vopsirea locuintei nu este gandita unitar, se vopseste cate o camera separat si uneori culorile puternice alese nici nu se potrivesc intre ele.

Cum alegem corect culorile? Ideal ar fi sa consulti un designer de interior, insa uneori este peste bugetul tau. Acum sunt disponibile pe internet o gramada de paletare de culori de unde te poti inspira pentru locuinta ta, si cel mai important, gandeste casa ca un tot unitar, nu lua fiecare camera separat. De asemenea culoarea tapiteriei, mobilei, podelei, a draperiilor si a perdelelor trebuie sa fie in culori complementare sau din aceeasi gama de culori cu peretii.

Materialele si texturile
Finisajele ieftine de obicei sunt de proasta calitate si se vad imediat: culoarea este tipatoare sau enervanta si este atat de evident ca sunt o imitatie proasta a materialelor naturale. Cu toate ca esti limitat de un buget, este recomandat sa alegi materiale de calitate, intrucat acestea au un aspect cu totul diferit de cele proaste. Mai bine mai amani decoratul  ceva timp si strangi mai multi bani.

Prea modern se demodeaza repede

Cu totii suntem tentati de obiectele realizate dupa ultimele tendinte in design: arata bine, sunt la moda si le intalnesti peste tot! Daca nu iti permiti sa renovezi o data la cativa ani, este de recomandat sa eviti amenajarea locuintei dupa ultimele tendinte intrucat se demodeaza repede si tu ramai cu o casa “care a fost la moda”. Opteaza pentru piese clasice ce nu se vor demoda. Ele au un aspect distins si la aceeasi calitate au un pret mult mai mic decat obiectele in tendinte unde platesti mult pe design.

Comentarii

  • Postat: 22/12/2023 22:33:04

    plikmpozv

    prescribed viagra Bile had a maximum concentration of 105000 ng equivalents 14CZuclomiphene g observed at 4 hours post- dose
    Raspunde

Comentariu nou