Meniu

Idei pentru amenajarea unui apartament mic

Idei pentru  amenajarea unui apartament mic Idei pentru  amenajarea unui apartament mic

Ti se pare ca apartamentul tau este prea inghesuit, prea mic si te simti sufocat de multitudinea de lucruri carora nu le mai gasesti locul? Afla ca problema apartamentelor mici este foarte comuna in Romania,  datorita zecilor de mii de apartamente comuniste construite pe structuri extrem de mici pentru a economisi teren si material. Nici apartamentele noi nu ofera  prea multi metri patrati, mai ales la preturi rezonabile.

Iti dau o veste buna in schimb! Si un apartement mic poate sa fi extrem de comfortabil, incapator si aerisit chiar si pentru o familie numeroasa. Trebuie doar sa stii cum sa il amenajezi corect! In continuare iti voi spune cateva idei pentru a-ti crea o locuinta incapatoare si confortabila intr-un apartament minuscul!

Prima regula este sa nu iti aglomerezi apartametul cu obiecte de mobilier minuscule. Alege in loc de 2-3 fotolii sau canapele mici  o canapea de dimensiuni medii care sa constituie piesa principala a sufrageriei.

Foloseste spatii de depozitare verticale!  Rafturile billi, biblioteca si rafturi suspendate care acopera peretele de sus pana jos iti vor crea suficient spatiu de depozitare pentru a renunta la zecile de dulapioare care iti aglomereaza camera.

Cromatica unei incaperi este importanta! Iti recomand pentru spatii mici sa folosesti culori deschise si calde atat pentru pereti cat si pentru mobilier! Tip! Vopseste un perete intr-o culoare puternica calda precum galben  sau portocaliu. Acesta va da senzatia unui spatiu mult mai adanc decat in realitate.

Monteaza televizorul cu ecran plat direct pe perete si renunta la masuta de televizor. Vei crea astfel un spatiu curat si aerisit.

Foloseste fiecare coltisor! Daca ai multe nise si alveole in structura unei incaperi copleteaza acele saptii cu dulapuri. De asemenea spatial de deasupra WC-ului este numai bun pentru un dulap in care sa depozitezi produse cosmetice de curatare si chiar prosoape.

Depoziteaza eficiente! Foloseste spatial din spatele usilor de dulapuri pentru a atasa “buzunare textile” (se gasesc la Ikea, Lidl si chiar hypermarketuri la pretul de cativa zeci de lei), pentru a depozita lenjeria intima, cioarapii, bijuteriile, cosmeticele si chiar pantofii. De asemenea poti adauga o a doua bara de haine la jumatatea dulapului pentru a dubla spatiul pentru umerase.

Alege un mobilier cu aspect usor! Mesele cu picioare cat mai subtiri si cu texturi cu aspect light, rafturi cu aspect cat mai delicat, fotolii cu picioare subtiri gen anii 50`, etc. vor da senzatie de locuinta aerisita.

Rafturile suspendate, plasate deasupra canapelei sau a patului la inaltimea de 1.70-1.80 creaza impresia unei incaperi foarte inalte.Aplica in spatele canapelei  un tapet cu imprimeu usor si aerisit si vei da camerei un aspect chic.

Comentarii


Comentariu nou