Meniu

Transforma o camera intunecoasa, intr-una plina de lumina

Transforma o camera intunecoasa, intr-una plina de lumina

Incaperile intuncoase, in care soarele intra foarte rar sunt foarte des intalnite in apartamentele noastre. Acestea au rezultat fie din indiferenta proiectantului fata de confortul oferit de catre locuinta, fie din dorinta de a construi cat mai mult (cum s-a intamplat in perioada comunista),fie din nerespectarea distantelor minime dintre cladiri.

Cred ca majoritatea dintre noi avem in locuinta cel putin o astfel de camera intunecoasa in care nici nu iti prea vine sa intri. Utilizand cateva mici artificii de design interior poti transforma aceasta camera intr-una vesela si luminoasa. Uite ce trebuie sa faci:

  • Agata cateva oglinzi foarte mari. Acestea reflecta o parte din lumina care intra pe fereastra si creaza si impresia de spatiu mai mare. Ti se pare ca nu ai unde? Aici gresesti, chiar si intr-o camera mica poti adauga cateva oglinzi! TIP! Usa de la camera este locul perfect pentru o oglinda mare, si chiar usile de la dulapuri.
  • Vopseste peretii in culori cat mai deschise, iti recomand albul crud, nuante deschise de bej si daca vrei o culoare mai rece poti alege culoarea ou de rata.
  • Ai nevoie de mobilier deschis la culoare, pe tonuri de alb si crem. Daca iti plac culorile poti adauga si cateva accente vesele, in culori calde precum rosu, portocaliu si chiar verde praz. Pernele de la canapea, un covoras foarte mic si o vaza, etc. pot constiui aceste accente. Daca ai mobilier de lemn inchis la culoare poti chiar sa il pictezi in culori dechise, si obtii un obiect shabby chic.
  • Adopta stilul minimalist! Cu cat ai mai putine obiecte intr-o camera, cu atat va parea mai luminoasa.
  • Umple camera de lumina folosind veioze si renunta la draperii si obloane care blocheaza intrarea luminii in camera. De asemenea spala cat mai des ferestrele. Ferestrele curate sunt mai stralucitoare si permit o cantitate mai mare de lumina sa intre in camera.

Sursa foto: http://www.houseandgarden.co.uk/interiors/interior-design-ideas-small-spaces-flats/living-room-ideas

Comentarii


Comentariu nou