Meniu

7 lucruri pentru siguranta animalutului de casa

Catel si pisica in casa

Investim o gramada de timp si bani in transformarea casei intr-un loc sigur pentru oameni, instaland detectoare de fum, gaz, dezinfectand totul si asa mai departe. Pentru siguranta animalului de companie trebuie insa luate masuri suplimentare.

Ascunde lucurile mici! Orice obiect mai mic decat pumnul tau reprezinta un pericol de sufocare. Elastice mici, margele, cuie, mici jucarii de plus, toate pot pune sanatatea patrupedului in pericol. Tine cont si de dimensiunea animalului: o jucarie de pisica inghitita de un caine mare  poate sa ii faca rau.

Securizeaza cosul de gunoi si goleste-l cat mai des posibil. Atat cateii cat si pisicile sunt atrase de mirosul de gunoi. Ia un cos de gunoi cu capac care nu poate fi deschis de catre animal si resturile de mancare extrem de tentante (cum ar fi oasele) arunca-le direct la ghena. Nu cred ca vrei sa risti sa iti rastoarne gunoiul!

Alege cu grija plantele de apartament! Tuturor ne place sa avem plante de apartament atat pentru ca inveselesc atmosfera dar si pentru beneficiile aduse. Unele plante pot fi toxice pentru animalutele neastamparate care cu siguranta nu se vor abtine sa nu rontaie putin din ele.

Spatii periculoase! Spatiile prea inguste pot constitui capcane pentru animalutul tau curios. Acesta poate ramane blocat in spatele frigiderului, al mobilei si al aragazului. Descopera toate aceste zone din casa ta si astupa-le cu ceva.

Ferestrele deschise-pericol! Atatea pisici si catei ajung la veterinar pentru ca au cazut de la etaj. Nu lasa niciodata o fereastra larg deschisa si animalul nesupravegheat in preajma ei. Poti rabata fereastra si astfel eviti pericolul pentru catei si pisici. Ai grija insa, papagalii si perusii lasati liberi in camera pot zbura si pe fereastra rabatata.

Baia un adevarat pericol! Intotdeauna lasa capacul de la WC, cateii si pisicile au tendinta sa bea din vas si se pot intoxica cu produsele de curatat. De asemenea inchide atat medicamentele cat si substantele de curatat in locuri inaccesibile pentru animale. Poti avea oricand surpriza sa ii gasesti rozand ambalajele si ingerand diversele substante!

Comentarii


Comentariu nou