Meniu

Curata bucataria in 20 min!

Bucataria ta straluceste

Curatenie in bucatarie nu trebuie vazuta ca o povara si in nici un caz nu trebuie sa dureze ore in sir. Cu putina orgaizare si pregatire in prealabil poti termina curatenia in doar 20 de minute! Pregateste-ti toate lucrurile necesare si haide sa ne apucam de treaba!

Ce ai nevoie: 1 pahar bicarbonat si unul de otet alb, o carpa moale, un burete de vase, 5 felii de lamaie, un castronel petru microunde, o soseta veche, elastice de bani, matura.

Pasul 1 : Curatarea chiuvetei- maxim 2 minute
Uda chiuveta cu apa calduta, presara bicarbonatul si freaca chiuveta cu o carpa moale sau un burete pana se formeaza o pasta alba si apoi clateste. (nu este valabil pentru chiuveta de cupru sau piatra)

Pasul 2: Ordine in bucatarie max. 5 minute
Arunca tot ce nu iti mai trebuie: bonuri, ambalaje, cutii, mancare expirata si toate lucrurile in plus de pe blaturile din bucatarie, frigider si camara.

Pasul 3: Curata sub frigider 1 min
Pune o soseta veche pe coada maturii si sterge sub frigider.

Pasul 4: Curata cuptorul cu microunde 6 minute
Pune in castronel un pahar cu apa si feliile de lamaie, si porneste cuptorul pentru 3 minute, apoi mai lasa bolul inauntru inca 2 minute (intre timp poti face pasul urmator). Scoate bolul si sterge interiorul cu un burete moale. ( intre timp curata podeaua bucatariei pasul 5)

Pasul 5: Curata podelei- 5 minute
Sterge pe jos cu o carpa umeda cu o solutie de curatat podeaua. Asa aduni si frimiturile, praful si alte gunoaie, si cureti si eventualele urme de pe gresie.

Pasul 6: Curata masina de spalat vase- 1 minut
Toarna un pahar de otet alb in masina de spalat, in partea de jos si porneste un ciclu complet de spalare..

Pasul 7:  Curatarea blaturilor de bucatarie si a aragazului- 5 minute
Sterge blaturile si aragazul cu produsul pe care il preferi (cel de Lidl marca W5 mie imi pare foarte eficient si la pret rezonabil), folosind o laveta sau un prosop de hartie.

Acum ca stii ce ai de facut pentru a curata bucataria in timp record, apuca-te de treaba si cronometreaza-te! Ai reusit sa te incadrezi in 20 minute?

Comentarii


Comentariu nou