Meniu

Obiecte dificil de curatat! Tips&Trics

Obiecte dificil de curatat! Tips&Trics

Cu totii stim ca anumite lucruri din casa sunt dificil de curatat si evitam aceasta operatiune pe cat posibil! Urmand cateva sfaturi simple curatul lingurilor de lemn, a pensulelor de machiaj, a buretilor de baie, a aparatelor de ras si a ustensilelor de plastic nu va mai fi o problema.

Lingurile si paletele de lemn se freaca puternic cu detergent sub jetul de apa fierbinte. Dupa aceea se clatesc si se lasa sa se usuce. Astfel se vor curate toate urmele, inclusiv cele de grasime.

Pensulele de machiaj intai se clatesc cu apa calduta, apoi  se introduc pensulele intr-un castronel cu apa calda in care adaugi  sampon delicat sau demachiant si se clatesc iar. Repeta acesti pasi pana cand apa din castron ramane  limpede.

Prelungeste viata aparatelor de ras cufundandu-le intr-un vas cu alcool isopropyl dupa fiecare folosire. Lasa-le la uscat cu lama in sus.

Ustensilele si recipientele de plastic se curate foarte usor cu bicarbonat. De acum nu le vei mai aruca pentru ca s-au patat cu sos de rosii, boia, chili, etc. Amesteca putin bicarbonat cu apa pana obtii o pasta si cureti cu ea pata. O alta varianta este sa le lasi la inmuiat in apa cu detergent si bicarbonat.

Buretii de baie ar trebui in mod normal inlocuiti o data la cateva saptamani. Poti sa le prelungesti viata  daca ii cureti in apa cu clor (1 sfert de pahar de inalbitor la un litru de apa). Asa indepartezi bacteriile care se dezvolta in interiorul buretelui sintetic.

Comentarii


Comentariu nou