Meniu

Pregateste-ti casa de toamna!

Pregateste-ti casa de toamna!

Hey! Si tu ai observat ca este cu cateva grade mai racoare afara, ca dimineata cand mergi la job ai nevoie de un sacou sau plover si ca nu mai poti petrece serile pe terasa pentru ca ste frig! Deci.. se pare ca a venit toamna gri! Profita du ultimele zile cu soare si pregateste-ti casa de toamna! Nu ma refer la clasica curatenie de toamna cu frecat podele si mutat mobila, ci la cateva lucruri simple care iti vor face viata mai usoara si factura la intretinere mai mica peste iarna, mai ales daca stai la casa!

Sa incepem atunci:

  1. Improspateaza asternutul! Trage cu aspiratorul toate saltelele si spala la masina toate coverturile, asternuturile, protectiile de saltea, pernele si pilotele. Intoarce salteaua pe partea cealalta pentru a-i prelungi viata  si a o uza uniform.
  2. Ferestrele la control! Incepe prin a curata plasele de la geam si storurile sau jaluzelele, apoi treci la ramele ferestrelor. Foloseste aspirtorul pentru a absorbi tot praful din aceste elemente! Daca ai ferestre de lemn verifica daca nu au locuri pe unde patrunde aerul rece si cumpara buretei izolatori pentru a rezolva problema (se gasesc role la supermaketuri si sunt foarte eficiente). O izolare corespunzatoare iti va economisi zeci si chiar sute de lei la intretinere.
  3. Verifica usa/usile de la intrare. Trebuie sa fii atent daca aceasta este izolata perfct sau are locuri pe unde poate patrunde frigul. Cum faci asta? Inchizi usa si stand in interior treci palma pe la toate inchieturile usii. Unde simti un curent rece inseamna ca este o crapatura. Este cazul sa o rezolvi cu acei buretei.
  4. Verificarea burlanelor- doar pentru cei care stau la casa. In timpul primaverii, verii si toamnei burlanele risca sa  se infunde cu frunze uscate, praf, nisip, ramasite de tigla, etc.. Iti recomand sa le cureti acum pentru a nu avea probleme datorita ploilor sau topirii zapezii.
  5. Mobila de balcon si gradina trebuie curatata inainte de a o depozita inauntru peste iarna. Indeparteaza toate petele atat de pe lemn cat si de pe perne.
  6. Curatarea lustrelor  si a ventiloatoarelor este un alt lucru de pe lista ta. Nu au nevoie decat de un spray de geamuri si o carpa de praf si treaba va merge foarte repede.

 

Comentarii


Comentariu nou