Meniu

100% natural si eficient! Spray anti-tantari home made doar din uleiuri si extracte de plante

Acum ca este vara iesim din ce mai mult afara, iar majoritatea dintre noi trebuie sa se confrunte cu un inamic extrem de enervant: TANTARUL, care incearca sa ne strice placerea de a sa afara. Stiti si voi ca este extrem de placuta sa te relaxezi intr-o zona plina de vegetetatie sau langa o apa, insa exact aceste zone sunt cele in care tantarii sunt cei mai numerosi.

Nu stiu despre voi, dar eu una evit sa folosesc solutiile anti-tantari din comert pentru ca sunt pline de substante nocive pentru noi si nici nu imi place cum se simt pe piele. Le voi pastra doar pentru cazuri de forta majora, cu toate ca sunt cam neplacute.

Recent am descoprit o reteta pentru un spray anti-tantari, 100% naturala, care se prepara extrem de usor.  Este imposibil sa nu indragesti sa o foloseti, deoarece te vei racori cu arome prospete si naturale de la uleiurile esentiale din compozitia ei.

Ce ai nevoie pentru spray-ul anti-tantar home made:

  • un recipient cu atomizor
  • apa de Hamamelis BIO 300 ml ( cel produs de Mayam il gesesti pe elemental.ro)*
  • 15 picaturi de ulei esential de portocale
  • 15 picaturi ulei esential de lemongrass
  • 5 picaturi ulei esential de lavanda
  • 5 picaturi ulei esential de menta

Dupa ce ai amestecat toate aceste ingrediente solutia ta anti-tantari este gata. Pulverizeaza pe intreg corpul, evitand insa zona fetei.  Pentru a aplica solutia si pe fata, pulverizeaza intai solutia in palme, apoi aplic-o pe ten, evitand zona ochilor. Aceasta solutie nu este rezistenta la apa (si transpiratie), asa ca va trebuie sa o aplici cam o data pe ora pentru a fii sigur ca tii tantarii departe.

Cred ca stii si tu ca cea mai eficienta metoda pentru a nu fi ciupit de tantari este sa eviti  sa iesi afara in zori si pe inserat, perioade in care ei sunt la apogeu.

Eu deja mi-am gasit un loc perfect pentru solutia mea anti-tantari pe teresa, tu? Presimt ca o vom folosi toata vara!

Vezi si ingredientele pentru un deodorant de camera 100% natural sau pentru un detergent de vase home made eficient si non-toxic!

sursa foto: www.americanathleticinstitute.org/natural-home-remedies/leading-10-selfmade-organic-mosquito-repellents.php

Hamamelis este un arbust din America de nord, cu uimitoare proprietati calmante, circulatorii şi astringente.

Comentarii


Comentariu nou