Meniu

Detergent de vase home made! Nontoxic si eficient

Detergent de vase non-toxic suna ca un vis frims, nu-i asa? Ei bine poti sa iti faci singur un detergent de vase non toxic, chiar la tine acaza!

De ce sa optezi  pentru un detergent de vase non-toxic, home made? In primul rand detegentii de vase cu adevarat eficienti sunt costisitori si contin multe substante chimice toxice pentru organsim: formaldehidele, amoniacul, etc. De asemenea principala cauza de otravirea a copiilor mici este cu detergent de vase lichid.

Protejeaza-ti familia si sanatatea si confectioneaza-ti propriul detergent de vase non-toxic! Mai mult, este gata in 15 minute!

Ce iti trebuie:

  •  2 cani sapun din masline lichid ( se gaseste la Carrefour solid, dar il poti topi tu);
  • o jumatate de cana de suc de lamaie (din 2-3 lamai);
  • uleiuri esentiale (sunt optionale, se folosesc pentru parfum);
  • o palnie;
  • o sticla goala de la un detergent de vase vechi;
  • un castron mare si un tel

Cum procedezi? Este foarte simplu!

 Amesteca sapunul de masline (sau orice alt sapun realizat 100% din ulei vegetal) cu 2 cani de apa calda pana se topeste.

Adauga  ½ cana suc se lamaie  ce va adauga aciditate la sapun si in acelasi timp este un puternic agent degresant important in curatarea vaselor.

Adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale. Sunt optionale, dar cateva picaturi dau un plus de parfum detergentului de vase home made. Personal inclin spre lavanda, dar te poti juca cu orice arome.

Amesteca toate ingredientele bine, folosind un tel sau un mixer. Toarna detergentul in sticla, cu ajutorul unei palnii.

Pentru a economisi timp poti produce cateva sticle de detergent  de vase home made non toxic deoadata. Acestea nu se altereaza si le poti pastra cateva luni.

 

Sursa foto: http://www.onegoodthingbyjillee.com/2012/09/how-to-make-your-own-dish-soap.html

Comentarii


Comentariu nou