Meniu

Spray dezinfectant home-made! Non-toxic si eficient!

Chiar daca nu ne place sa recunoastem, microbii sunt peste tot in casa noastra. Pentru a preveni bolile si raspandirea bacteriilor, este foarte important sa dezinfectezi toate suprafetele.

Iti propun in acest articol un dezinfectant home made, inventat de un cercetator la Virgina Tech, pentru a indeparta salmonella de pe carne si legume, dar care elimina cu succes si virusii de raceala si gripa! Vestea buna este ca il prepari in  doar 15 minute!

Ce iti trebuie:

  • Apa oxigenta, concentratie 3%
  • Otet alb, nediluat
  • Un cap de spray
  • O sticla goala de la un spray de geamuri sau de la produse se ingrijire.

Cum procedezi? Urmeaza acesti pasi simpli!
Apa oxigenata vine ambalata intr-o sticluta inchisa la culoare deoarece este sensibila la lumina, asa ca, cel mai bine este sa o lasi in ambalajul original. In loc sa o torni intr-o alta sticla poti sa ii adaugi aici capatul de spray.

Umple o sticla goala de spray cu otet alb.

Intr-o mana tine sticla cu apa oxigenata, iar in cealalta sticla cu otet. Pulverizeaza pe suprafata care vrei sa o cureti mai intai apa oxigenata, apoi otet. TIP! Nu combina cele doua lichide in acceasi sticla deoarece va rezulta o substanta chimica cu alte proprietati.

Aceasta tehnica a fost dezvoltata pentru a fi aplicata direct pe mancare, dar poti sa o folosesti sa dezinfectezi toate suprafetele din casa. De exemplu, daca un membru al familiei este racit, dezinfecteaza toate suprfatele pe care le atinge cu aceste 2 solutii pentru a omori microbii si a impiedica raspandirea bolii. Daca vrei sa folosesti sprayul pe fructe si legume, trebuie sa le clatesti cu apa ulterior, pentru a indeparta orice gust si miros ramas de la dezinfectant.

Sursa foto: http://www.wikihow.com/Make-Homemade-Disinfectant

Comentarii


Comentariu nou