Meniu

Cafeteca - o cafenea chic din centrul Brasovului

Cafetaca - o cafenea chic din centrul Brasovului Cafetaca - o cafenea chic din centrul Brasovului

In weekend am fost la Brasov si cum este mai nou traditia ( de cativa ani mai exact) sambata seara am iesit la o cafea cu prietena mea care sta aici. Si unde puteam iesi in alta parte decat in centrul vechi, unde se gaseste cea mai mare concentratie de localuri din Brasov!

Cu tot frigul si vremea rea din Brasov, strada Republicii forfotea de lume care se vanzolea in sus si in jos pe pietonal. Am vrut initial sa mergem in Festival 39  un local care noua ne place foarte mult (situat imediat la intrarea pe Republicii), insa nici nu intram bine inauntru ca suntem intrebate politicos daca avem rezevare. Evident ca nu, cine se gandea ca o  sa fie full! Ajunse din nou in frigul de afara am mai intrat in vreo 2-3 localuri unde fie nu mai erau locuri, fie era un fum de tigari de il taiai cu cutitul. Si uite asa ajungem noi in Piata Sfatului.

Ne amintim de un local unde mai mergeam in liceu, situat pe strad Hirscher colt cu Nicolae Balcescu. S-a schimbat de cateva ori de cand am terminat noi liceul si de ceva timp incoace aici se afla Cafeteca, o cafenea care mi-a placut mult.

Retrasa fata de forfota de pe Republicii, dar situata in acelasi timp central, cafeneaua te intampina cu o atmosfera calda si placuta si bineinteles cu miros de cafea proaspat rasnita. Evident am si gasit loc unde sa stam.

Ne-a placut mult Cafeteca. Designul este inedit, sunt imbinate armonios elemetele clasice de lemn natur cu elemente ultramoderne cu accente metalizate in stil industrial, iar lumina discreta creaza o atmosfera intima. Peretii sunt “tapetati” cu recipiente mari pline cu fel de fel de sortimente de boabe de cafea, iar meniul bineinteles este constituit in mare parte din preparate pe baza de cafea. Aici gasesti atat mese micute pentru 2-4 persoane cat si mese pentru grupuri mari de 10-12, numai bune pentru o iesire in gasca.

Am ales un ceai care a fost foarte aromat iar apoi am testat si un fel de frappe care de asemenea a fost foarte bun.  Am fost totusi dezamagita pentru ca nu mai aveau nici unul din deserturile din meniu, desi tare bine ar fi mers o prajiturica cu  ceai sau cu cafea.

Cu siguranta voi reveni la Cafeteca pentru ca mi-a placut atmosfera intima si linistita, preparatele sunt bune si accesibile la pret, iar muzica placuta face timpul sa treaca pe nesimtite ( ce-I drept si noi am avut multe de povestit ca nu ne vazusem de o luna de zile).

Comentarii


Comentariu nou