Meniu

O jumatate de zi in Venetia

timp liber calatorii in europa o dupamasa in venetia 158 timp liber calatorii in europa o dupamasa in venetia 158 timp liber calatorii in europa o dupamasa in venetia 158 timp liber calatorii in europa o dupamasa in venetia 158 timp liber calatorii in europa o dupamasa in venetia 158 timp liber calatorii in europa o dupamasa in venetia 158

In sfarsit am ajuns sa vizitam Venetia, una dintre cele mai celebre destinatiii turistice din lume: un oras romantic, inedit si fermecator ce, in opinia mea trebuie vazut macar o data in viata. Vizita aici a fost cam de o jumatate de zi, asa ca dupa ce ne-am documentat despre obiectivele turistice de aici am decis sa nu vizitam nici un muzeu ci sa ne plimbam cat mai mult pe stradutele si canalele venetiene.

Cazarea in Venetia lagunara este extrem de scumpa vara asa ca, am decis sa ne cazam in Mestre (orasul nou situat pe continent), insa cat mai aproape posibil de laguna. Am venit aici cu masina personala asa ca ne-am permis sa alegem un hotel mai departe de obiectivele turistice. Asa am ajuns la  hotelul Hilton  Garden Inn ce a avut un pret mult mai pertinent decat hotelurile din Venetia lagunara ce mai avea camere libere. Am dat cam 70 de Euro pe camera pe noapte. Am ales pachetul de cazare cel mai ieftin insa conditiile au fost de-a dreptul uimitoare, iar in banii acestia am avut si acces la piscina.

Dupa cazare am mers cu masina sper Venetia lagunara.  Am traversat podul Via Del Liberta ce leaga Mestre de Venetia, si imediat cum am ajuns am gasit o imensa parcare supra-etajata in Piazzale Roma. Evident a trebuit sa platim, si desi aveam nevoie doar de cateva ore de parcare a trebuie sa platim pentru 24 de ore, acesta fiind tariful minim. Se poate ajunge si cu autobuzul foarte usor din Mestre in Venetia.

Lasand masina aici ne-am intreptat spre terminalul feribotului din Piazzale  Roma. Pentru un bilet de 7 euro,ne-am plimabt cu feribotul pe Canal Grande pana in Piata San Marco.  A fost o plimbare superba si am putut admira foarte multe obiective turtice intrucat acesta merge destul de incet. Am vazut podul Constitutie realizat de Calatrava, Podul Rialto, Biserica San Simeone Piccolo, Chiesa di San Geremia, Casindi Venezia, Palazzo Michiel, Palazzo di Dieci Savi, Palazzo Pisani Moretta, Palazzo Grassi, Palazzo Malipiero, Palazzo Cavalli si Santa Maria Della Salute si biserica San Giogio Magiore.

Feribotul sau vaporetul cum este numit aici, ne-a lasat la cateva minute de mers pe jos de piata San Marco, pe o pormenada plina cu tarabe de suveniruri. Am fost inspirati sa nu ne lasam prada tentatiei si sa nu luam nimic de aici deoarece in Piata San Marco si mai incolo, print-e stradute suvenirurile erau mult mai ieftine.

Piata San Marco este cu adevarat superba dar si extrem de aglomerata, fiind probabil cel mai vizitat loc din intreaga Venetie. Din piata se deschide o superba perspectiva asupra marii si insulelor apropiate, iar in partea opusa poti admira impozanta piata. Cladirile de aici sunt deosebite! Palatul Dogilor impresioneaza prin dimensiuni si impozanta, Basilica San Marco se remarca prin mozaicurile si arhitectura deosebita iar Campanila este un reper ce intregeste perfect scenariul. La parterul cladirilor din piata sunt o sumedenie de cafenele foarte scumpe si magazine de bijuterii de lux. Piata este plina de turisti si vanzatori de suveniruri si are un farmec aparte.

Dupa ce am admirat imprejurimile am pornit inapoi spre Piazzale Roma printre stradutele inguste si canalele fermecatoare. Fiind o zona turistica va dati seama ca la toate parterele erau magazine, boutique-uri, restaurante, pizerii, gelaterii, etc. si a fost o experienta inedita sa trecem prin acest “imens bazar”. Toate elementele de aici creau un aer de sarbatoare pe care nu l-am mai intalnit pana acum: cladirile cu arhitectura florentina, vitrinele pline cu sticla de murano si masti de carnaval, obiectele de arta artizanala, apa, podurile, oazele de vegetatie, vitrinele apetisante cu inghetata, pizza si fructe de mare.

Aproape de Piazzale Roma am gasit un Burger King unde am luat cina. Cu toate ca ar fi fost o experienta inedita sa mancam ceva specific zonei, cozile si preturile de la standurile cu mancare ne-au cam speriat. Burger King  a fost de la inceput pe lista de obiective in aceasta excursie pentru ca nu se mai gaseste in Romania si ne plac foarte mult burgerii de la ei, asa ca ne-am bucurat mult ca l-am gasit in Venetia.

Cam asa am petrecut noi o dupamasa si o seara superba in acest oras fascinant. Daca am fi avut mai mult timp la dispozitie am fi vrut sa vizitam si Palatul Dogilor, uzeul de arheologie situat tot in piata San Marco, sa vizitam inauntru basilica San Marco sa urcam in campanila si sa facem cate o excursie pana la insulele Lido, Murano si Burano.

Comentarii


Comentariu nou