Meniu

Viena - principalele obiectivele de vizitat

Ai cateva zile libere, ceva bani pusi deoaparte si vrei sa mergi intr-o excursie frumoasa, atunci viziteaza Viena - orasul meu preferat din Europa.

La Viena ajungi relativ repede – o noapte de condus, nu este exagerat de scump daca stii cand sa te duci ( in ianuarie, februarie, martie, iulie si august poti gasi chiar si tarife la hoteluri reduse la jumatate), si mai ales aici gasesti distractii pe toate gusturile: shopping  in Pandorf, raiul shopaholicilor, parcul de distractii Prater, castele, palate si muzee de vizitat, parcuri si gradini pentru petrecut dupamiezi, cafenele cochete si pentru cei mici gradina zoologica.

Daca ai doar cateva zile de vazut Viena, este clar ca nu vei putea vizita chiar tot, asa ca am facut o lista cu  ce trebuie sa vezi, pentru a intra in atmosfera capitalei si a o vedea prin ochii unui vienez!

  • Viziteaza Praterul! Ai grija, nu este deschis toata noaptea cum ar crede un roman, inchiderea este in jur de ora 22 -24. Ideal ar fi sa ajungi seara, luminile sunt superbe, dar si ziua ai ce vedea. Roata ofera o impresionanta panorama asupra Vienei, iar daca esti amator de senzatii tari inceara si mountainrouess-ul sau ciocanele.  Si daca tot ai ajuns aici, Wienerwurst de la chioscurile din Prater  este un must have: picant, delicious, satios si ieftin.
  • Rezerva-ti o zi intreaga si viziteaza palatul Schonbrunn, vei fi uimit de bogatia Imperiului Austriac si frumusetea palatului. Aici vei avea ocazia sa vizitezi apartamentele printesei Sissi. TIP! Nu te zgarci la bilet, ia-l pe cel mai scump. Diferenta de pret nu este mare, dar iti ofera acces nelimitat in tot palatul si in toate galeriile si expozitiile.
  • Viziteaza Hofburg-ul si vezi si tu apartamenele imperial si colectiile din Galerii, sunt absolut uimitoare. Pentru aceasta vei avea nevoie de cateva ore bune.
  • Muzeul de Arta si Muzeul Stiintelor Naturale, situate via a vis si cu arhitectura aproape identica  trebuie sa fie pe lista ta. Exponatele sunt impresionante, iar daca ai timp opreste-te la cafeneaua din cadrul muzeului stiintelor naturii. Preturile sunt marisoare, dar atmosfera este superba.
  • Catedrala Sfantul Stefan si Piata Ssfantul Stefan sunt absolut impresionante.
  • Intra intr-un supermarket de-al lor, poate in centru este mai greu sa dai de unul, dar cu siguranta vei gasi in pasajele de la metrou. Eu am vizitat Billa unde am descoperit ca produsele Clever erau chiar mai ieftine ca la noi.
  • Toti recomanda sa mergi la shopping pe Maria Hilfer Strasse , sincer nu am apucat, dar m-am uitat la vitrinele magazinelor din jurul Pietei Sfantul Stefan- muzee in miniatura, atat ca pret cat si ca exponate.
  • Pandorful trebuie sa fie un alt obiectiv pe lista ta. Este un imens outlet unde gasesti toate brandurile de renume, la preturi accesibile. Au si perioade cu reduceri super mari, cand poti cumpara un geamantan de haine cu cateva sute de euro, iar calitatea nici nu se comapara cu ce gasesti in Romania, chiar daca sunt de la acelasi brand.
  • Daca ai copil mic, atunci inlocuieste unul din obiectivele de mai sus cu gradina zoologica din Viena. Merita vazuta.
  • Coboara in pasajul de la opera. Baia publica de acolo are un design de Belle Epoque si se aud in surdina piesele lui Mozart. Cand am fost eu, la caserie ( da, este cu plata) era un roman.cheeky

Cam acestea sunt Must-urile pentru Viena. Bineinteles mai sunt o mie alte de muzee si biserici de vazut, toate impresionante si toate frumoase, dar daca ai vazut obiectivele de mai sus poti spune ca ai vazut Viena cu adevarat.

Comentarii


Comentariu nou