Meniu

Coliba haiducilor din Poiana Brasov

Coliba haiducilor din Poiana Brasov Coliba haiducilor din Poiana Brasov

In acest weekend am dat o fuga la munte, mai exact in Poaina Brasov. In plan a fost o plimare prin padure, insa datorita vremii capricioase ne-am multumit cu o plimbare prin statiune. Ratacind pe cele cateva alei am ajuns la Coliba Haducilor, un local cu specific traditional romanesc.

Renumit inca de pe vremea comunistilor, localul te intampina cu o atmosfera tipic romaneasca. Peretii din barne sunt “tapisati” cu farfurioare si ulcele traditionale, piei de ursi si alte trofee de vanatoare. Este un loc intnim, cu atmosfera familiala si cu muzica populara ce se aude in surdina ce te face sa nu mai pleci. Ce mai, o adevarata coliba a haiducilor.

Preparatele sunt foarte gustoase iar portiile extrem de generoase (200 gr la friptura). Ingredientele folosite sunt produse in gospodaria proprie si au o savoare aparte. Noi am comandat friptura haiduceasca cu garnitura, ca doar am venit la coliba haiducilor. Friptura asortata ( pui, porc, carnacior de casa, pastrama, mititei) a fost extrem de frageda si de gustoasa.

Servirea a fost impecabila, ospatarii deosebit de atenti. Am fost placut surprinsa sa aud cum ospatarul ii sfatuia pe cei de la masa de langa ( o masa de 10 persoane) cum si ce sa aleaga, si cum ei erau indecisi le-a propus sa le aduca platouri asortate ce nu erau incluse in meniu.

Un lucru idendit, pe langa uniforma ospatarilor, ce amintea de haiduci (  la barbati camasi albe, pantaloni si veste de piele cu franjuri negre, iar la femei un costum traditional romansesc combinat cu portul hangitelor), sunt camarile colibei.

La parterul localului ( restarantul se afla la etajul 1 si mansarda) este expusa pentru viziatori camara plina cu bunatati. Conserve de toate felurile, frumos aranjate si decorate in borcane imense sunt asezate printre ulcele traditionale, funii de ceapa, stiuleti de porumb si bineinteles crengi de brad, ca doar suntem la munte. Conservele sunt preparate chiar de ei, din recolata proprie si arata irezistibil.

Pe scurt, daca ajungeti in Brasov nu ratati Coliba Haiducilor, merita vizitata macar pentru a-i admira camara impresionanta, daca nu aveti si putin timp sa popositi si sa va delectati cu preparatele lor!

Cum am ajuns noi acolo? Am parcat in parcarea mare ( unde are capatul si autobuzul de Poiana ce vine din Brasov) si am mers spre centrul statiunii. Am urmat poteca prin padure ce porneste de pe langa bisericuta de lemn si am ajuns la Coliba. Despre pret ce pot sa spun, nu a fost ieftin dar a meritat fiecare banut ;)

 

Comentarii


Comentariu nou