Meniu

La ...Teatrul de Arta din Bucuresti - va recomand si voua

La ...Teatrul de Arta din Bucuresti - va recomand si vovc ufa La ...Teatrul de Arta din Bucuresti - va recomand si vovc ufa

In weekend am fost la … teatru, mai exact la Teatrul de Arta. Da, nici mie nu mi-a venit sa cred, deoarece nu sunt un mare fan al teatrului, de 8 ani de cand sunt in Bucuresti cred ca am fost de 3 ori. winkA fost nevoie sa imi cumpere bilet  niste prieteni de la Brasov si sa vina pana in Bucuresti ca sa ma mobilizez si sa ma mai culturalizez si eu putin. Am fost la piesa “ 6 din 49”, o tragi-comedie care reliefeaza toate hibele unei relatii, scoase la iveala de un eveniment cu adevarat neasteptat: castigarea la loto a marelui premiu!

Desi initial am fost reticenta pentru ca nu mai auzisem de acest teatru, piesa sau actori si ma asteptam sa fie un dezastru total, precum piesele de teatru la care eram obligata sa merg cu liceul, am fost placut surpinsa si ma gandesc serios sa revin si la alte reprezentatii ale Teatrului de Arta.

Teatrul de Arta se afla pe strada Sfantul Stefan, undeva intre Piata Pache Protopopescu si Calea Calarasilor intr-o zona cu un fond construit ce dateaza din perioada interbelica, lucru ce, dupa parerea mea te introduce deja intr-o atmosfera speciala de belle époque. Insasi teatrul este amenajat intr-o cladire cu valoare istorica construita in stilul neoclassic cu cateva accente eclectice. In cladirea principala de la strada este amenajata o cafenea/restaurant. Teatrul este amenaja intr-ocladire secundara situate pe stanga cum intri in curte.  Poze nu am pentru ca am fost fix in sambata din octombrie in care a nins, si cred ca am fost furata de peisajul neasteptat de iarna, incat am uitat sa fac poze.

Am ajuns cu o jumatate de ora mai devreme, mi-am luat ce-i drept avans serios deoarece cu vremea oribila de afara nu vroiam sa risc sa intarzii. Cand am intrat in teatru, intr-un hol  ingust, am fost intampinata de 2 tipe amabile, care mi-au spus ca pot ramane  sa beau un ceai sau o cafea acolo, sau pot sa merg la cafeneaua de langa.  Am prefertat sa raman acolo, intrucat era si o masuta cu 2 scaune unde am putut sa beau linistita ceaiul.

Tot aici era un cuier mare unde cei veniti la teatru putea sa-si lase hainele. Cu 10 minute inainte sa inceapa piesa am fost pofiti in sala micuta si cocheta cu scaune rosii. Cred ca are maxim 70 de locuri, iar scena sa zic ca era maxim cat o sufragerie mare de bloc.

Spre surprinderea mea piesa a fost cu doar doi actori Dana Voicu și Liviu Cheloiu, dar care au jucat incredibil. Am avut loc in primele randuri si ii vedeam foarte de aproape, iar prin emotiile transmise de actori am simtit ca iau parte la absolute toate trairile acestui cuplu a caror existenta a fost puternic zdruncinata de gandul ca s-ar putea imbogati. Per total piesa a fost un amestec savuros de moment comice la care am ras sincer, si momente tragice ce m-au facut sa reflectez la propria relatie.

La finalul piesei a fost un moment care mi-a placut foarte mult. Dupa binemeritatele aplauze si inmanarea buchetelor de flori, cei doi actori au tras la sorti persoane (alese dupa numarul locului din sala) care au primit cate un bilet gratuit pentru urmatorul spectacol.

Sursa foto:http://www.teatruldearta.ro

Comentarii


Comentariu nou