Meniu

Cafe Verona

timp liber restaurante si localuri cafe verona 132

Daca esti printr-o plimbare in centrul vechi, opreste-te la Carturesti pentru a studia ce mai e nou in domeniul publicatiilor si apoi coboara la subsol, la Café Verona pentru o cafea buna si stat la povesti cu prietenii! Pana nu demult, era unul din cele mai frecventate localuri, fiind aproape de facultate si de frumoasele albume de arhitectura de la Carturesti.

De ce imi place aceasta cafenea? Ei bine, pe langa faptul ca este situata ultracentral - pe Magherul, intre Romana si Universitate, are un aspect cel putin interesant, este aerisita si atmosfera de aici este foate placuta iar personalul amabil si atent cu clientii.

Primul lucru care m-a atras si ma determinat sa revin este designul minimalist cu accente industriale si retro in acelasi timp.

Situata la subsolul librariei Carturesti (intrarea se face de pe strada Arthur Verona, e posibil sa se faca si din incinta librariei), cafeneaua se desfasoara intr-un spatiu amplu, semicompartimentat iar mesele sunt amplasate la distante generoase unele fata de celelate, lasandu-ti astfel si destul de multa intimitate.

Peretii sunt nefinisati, lasand la iveala caramida cu care a fost realizata temelia cladirii, iar pe tavan pe ici pe colo se zaresc cateva bolti. Pardoseala este din ciment, sau oricum ceva care il imita mult, iar impreuna cu cele cateva ferestruici inguste recreaza perfect atmosfera unei pivnite.

Mobilerul mi-a placut mult si il consider inedit, aducandu-mi aminte nu stiu de ce de curentul minimalist al anilor `50. Scaunele foarte comode dealtfel, au cadrul din tevi de cupru si sezutul cu spatarul dintr-un fel de placaj de lemn. Mesele completeaza tabloul cu cadrul din fier forjat negru.

La Café Verona preturile sunt ce-i drept putin maricele. Cafeau ( au o varietate mare de sortimente, nu degeaba se intituleaza cafenea) ceaiul si ciocalata calda sunt in jur de 10 lei, dar merita pentru ca sunt foarte bune. Aici poti servi si cateva feluri de mancare (sandwichi-uri, salate si altele) precum si deserturi, in cazul in care esti in cautarea unei gustari. Lista de bauturi este destul de variata atat la capitolul acool cat si al bauturilor non - alcoolice.

Atmosfera de aici este placuta, tinereasca si moderna. Fiind aproape de Romana unde este ASE-ul dar si de Universitate sunt si destul de multi studenti, insa intalnesti si persoane pe la 30-40 de ani ce cauta un loc de relaxare si petrecere a timpului cu prietenii.

Comentarii


Comentariu nou