Meniu

Festival 39 din Brasov

timp liber restaurante si localuri festival 39 din brasov timp liber restaurante si localuri festival 39 din brasov

Unul din cele mai in voga localuri din Brasov este Festival 39, de pe strada Republicii. Chiar merita frecventat intrucat atmosfera este deosebita, surprinzand foarte bine atmosfera unui local interbelic si este amenajat cu mult bun gust, mancarea si bauturile sunt foarte bune, iar preturile mai mult decat rezonabile pentru ce ti se ofera (nu inseamna ca este un local super ieftin: berea este 7 lei, ceaiul 6 lei).

Pentru a prinde loc aici, insa, cel putin sambata seara, trebuie sa iti faci rezervare cu cateva zile inainte, am fost de cateva ori fara rezervare si evident nu am gasit masa.

Festival 39 este situat fix la inceputul strazii Republicii, la cativa zeci de metri de Modarom si McDonald`s. Este amenajat la parterul fostului hotel Postavaru, o cladire foarte frumoasa de secol XX. Daca nu esti foarte atent este posibil sa ratezi intrarea in Festival 39, intrucat este flancat de 2 banci, iar sigla discreta din fier forjat situata deasupra intrarii nu chiar iti atrage atentia.

Odata ajuns aici, intri intr-o atmosfera eclectica din perioada interbelica. Arhitectura cu spatii inalte, marginite de arcade si bolti, decorate cu lustrele mari in stil Art Nouveu, completate de vitralii multicolore, mobilierul din lemn masiv completat cu un mozaic de scaune si fotolii care inspira lux cu fiecare centimetru, si elemetele de décor precum tapet cu imagini din Brasovul vechi, piane, masini de cusut retro, jobene, fracuri, butoiase de lemn si obiecte de arama, creeaza o atmosfera unica, ce ma duce cu gandul la o terasa de strada, din mijlocul verii.

Localul se desfasoara pe 2 nivele parter si etaj partial, intesate de mese pentru 2-8 persoane, care se poti uni si pentru grupuri mai mari. Muzica este foarte placuta si te imbie sa petreci cat mai mult timp aici. Personalul este foarte atent si amabil - inca de la intrare esti intampinat si condus la masa, iar comanda ti se ia foarte repede. Cafea si ceaiurile sunt Julius Meinl, deci sunt delicioase si mancarea arata bine, portiile sunt mari si bune.

Localul este foarte curat, vesela arata impecabil, si este foarte bine ventilat: chiar daca stai intr-un loc pentru fumatori, nu vei duhni a tutun cand ajungi acasa. Un lucru cel putin curios si deosebit  pentru mine este tapetul din baie, ce, in aceeasi nota  retro si cu bun gust, infatiseaza cateva personaje goale. Eu una nu am mai vazut asa.

Va recomand Festival 39 din toata inima, fie ca iesiti doar in 2, cu mai multi prieteni sau aveti o intalnire mai oficiala, fiind in local cu totul deosebit, in care oricine, indiferent de varsta se va simti bine si va fi placut impresionat!

Comentarii


Comentariu nou