Meniu

Zoo Brasov - merita vizitata!

timp liber restaurante si localuri zoo brasov merita vizitata timp liber restaurante si localuri zoo brasov merita vizitata timp liber restaurante si localuri zoo brasov merita vizitata

In toamna 2014 s-a redeschis gradina zoologica din Brasov, mai mare si mai frumoasa decat inainte. Modernizata foarte mult, cu noi pavilioane pentru diverse expozitii, si cu un nou design si un nou plan de amenajare se apropie foarte mult de aspectul unei gradini zoo europene, doar ca are dimensiuni ceva mai mici, si momentan mai asteapta sa primeasca cateva animale, existand destul de multe custi goale.

Gradina zoologica din Brasov a devenit inca de la deschidere unul dintre cele mai indragite locuri de iesit pentru brasoveni, atat pentru cei cu copiii mici cat si pentru tineri si pensionari. Intrarea de 10 lei pentru adulti merita toti banii, deoarece aici poti lejer sa te plimbi 2 ore si sa adimiri animalele bine ingrijite si grasute. Au fost refacute, modernizate si relocate aproape toate custile, doar cea a maimutelor a ramas la fel si a fost pastrata in continuare si “groapa ursilor” dar a fost mult extinsa.

 S-a construit un nou pavilion unde la parter sunt expuse reptile in acvarii unde este reprodus habitatul natural al lor si se afla si o mini-sera, iar la etaj urmeaza sa aduca pasari exotice.

 Custile leilor si tigrilor, cam 7-8 la numar, au fost relocate si extinse foarte mult sub forma unor pavilioane inglobate intr-o “stanca” artificiala. Animalele pot fi admirate atat de jos, din dreptul custilor, cat si de sus, uracand pe paserela de pe stanca. Inedit mi s-a parut ca, intrand in galeria din stanca poti vedea barlogurile lor.

Gradina zoologica a fost extinsa atat in paduricea din fata intrarii, unde sunt amenajate pe teren accidentat, si acoperit de o padurice tanara, tarcurile cerbilor si ale caprioarelor, si imediat langa tarcurile lupilor si vulpilor, dar si in padurea din spate unde au fost amenajte cateva alei.

Lacusorul mlastina al testoaselor a fost reamenajat, vegetia tunsa, si a fost construit un pod peste el, ce te duce la custile pasarilor ( fazani, pauni, rase rare de gaini, dar si la pasari rapitoare precum bufinita, uliu, vultur).

 Atractia suprema la gradina zoo din Brasov ,dupa parerea mea, este jaguarul! Grasut si extrem de frumos, jaguarul facea ture in sus si in jos in fata multimii de oameni gramadite sa il admire si parea aproape cu petele lui deosebite de pe spate.

Mi-a placut mult modul in care a fost amenajata si moderniazata gradina zoologica. Exceptand custile noi despre care v-am povestit mai sus, gradina s-a imbogatit cu o serie de alei frumoase, late, foarte ingriijite dotate cu indicatoare cu animalele din zona respectiva . Unele dintre acestea de ghideaza catre custile animalelor, iar altele te invita intr-o zona retrasa prin padurice unde te poti relaxa pe o banca.

Un mare plus din partea mea il au si locurile inalte, amenajatate special pentru a admira gradina zoo in ansamblul ei.

In concluzie gradina zoo a fost mult extinsa si modernizata, avand un aspect aproape occidental. Animalele au ramas cam aceleasi insa mult mai grasute si mai ingrijite decat erau inainte – noi fiind doar jaguarul, serpii si soparlele. Gradina zodin Brasov mai are nevoie de cativa ani pentru a atinge potentialul maxim, matura avand nevoie de ceva timp pentru a se reface. Poate cine stie, intre timp vor fi aduse si animalulte noi pentru custile goale.

Comentarii


Comentariu nou